1

Lemon Tart

Dnes už konečne svieti slnko a našú kuchyňu pekne rozsvietil francúzsky citrónový tart. 

2

Ingrediencie:

(korpus)

  • 250g hladkej múky
  • 30g mandľovej múky 
  • 150g masla
  • 30g trstinového cukru
  • 60g múčkového trstinového cukru
  • 1 celé vajce
  • štipka soli

(plnka)

  • 4 celé vajcia
  • 4 žĺtka
  • 150g masla
  • citrónová šťava cca zo 5-6 citrónov (150-200ml)
  • 30g trstinového cukru

Postup: Všetky suroviny potrebné na korpus poriadne premiešame, až nám vznikne tuhá hmota. Zabalíme cesto do potravinárskej fólie a necháme v chladničke najmenej 2hod. 

Keď je cesto ready, rozvaľkáme ho do kruhového tvaru a vyplníme ním formu na koláč. Pečieme 15-20min pri teplote 180st. 

Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si krém. Vymačkáme šťavu z citrónov, pridáme k ním celé vajíčka, žĺtka a  cukor, a za stáleho miešania varíme, pokým nám to nestuhne. Na koniec pridáme roztopené maslo, poriadne premiešame a hneď vlejeme do vychladnutého korpusu. Necháme odležať v chlade najmenej 2hod. a potom sa pustíme do toho! :) 

Ešte jedna rada na záver. Tento typický francúzsky koláč sa podáva so šľahačkou, ktorú si môžete urobiť vopred, prípadne si našľahajte snehové pusinky a dajte ešte koláčik na pár minút do rúry. 

 

Sladký deň prajem! :) 

1

Zdieľaj...Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>