4.jpg

Polenta

Kukuričná polenta je starodávny recept z Talianska. Dnes ho zoženiete na každom rohu, nazýva sa aj “Jedlom chudobných”, pretože na prípravu Vám postačia len dve ingrediencie :) 

4.jpg

Ingrediencie:

  • 150g kukuričnej polenty 
  • 400ml vody
  • 150g jahôd
  • 2 PL kokosového oleja (s vôňou)
  • grécky jogurt (biely)

Polentu zmiešame s vodou a privedieme do varu, potom varíme ešte 1 minútu. Hustú kašu nanesieme do pekáčika s vysokým okrajom a rovnomerne rozotrieme. Necháme vychladnúť cca 30min. Potom ju pekne pokrájame na kúsky, ktoré opečieme na kokosovom oleji. 

1.jpg

Podávame s gréckym bielym jogurtom a jahodami. Ak ste milovníci sladkých pokrmov, pridajte cukor do polenty, alebo posypte na záver. 

Výborne sa k tomu hodí aj mrkvovo-pomarančová homemade šťava :) 

3.jpg

Zdieľaj...Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>