spenatova_polievka.jpg

Polievka Pepka Námorníka

Špenát 

      Jeden z desiatich najzdravších potravín podľa viacerých odborníkov. Účinný najmä proti rakovine, má protizápalové účinky, je dobrým pokrmom na posilnenie mozgu, zlepšuje zrak a je dobrým zdrojom železa. Okrem toho znižuje aj krvný tlak a zároveň obsahuje minimum kalórií. Tak čo viac si priať :)
Výborne sa hodí do zeleninového šalátu spolu s orieškami, alebo rôzne smoothie. 
Keďže mi ostala v chladničke kopa špenátových listov, rozhodla som sa, že si z toho urobím polievku. Som obľúbenec všetkých zeleninových polievok a špenátová nesmie chýbať ;) 

Potrebujeme:

  • 250g špenátových listov (nič sa nestane, keď ich bude viac – tým lepšie)
  • šalotka banánová (môžete použiť aj cibuľu)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 250ml vody/zeleninového bujónu
  • soľ 
  • maslo
  • parmezán
Do rozohriatého hrnca pridáme maslo a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Postupne pridáme špenátové listy a dusíme cca 5min. 
Zalejeme vodou, resp. zeleninovým bujónom a varíme 10min. Keď sa nám listy uvaria, rozmixujeme ich ponorným mixérom.
Podávame s jemne nastrúhaným parmezánom. Kto má rád, môže si pridať aj vajce natvrdo :)

Zdieľaj...Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>