Cestoviny.jpg

Pasta italiana

            Cestoviny, špagety, mozzarella, olivy, pesto…a množstvo ďalších produktov, ktoré majú svoj pôvod v Taliansku. Nedávno sme boli na výlete v Benátkach a nákup nesmel chýbať :) Najviac ma zaujali farebné cestoviny, ktoré zložením obsahujú repu,paradajky,špenát a mrkvu.

Potrebujeme:
  • cestoviny 
  • brokolicu
  • tofu syr (natural)
  • tavený syr
  • mlieko 
  • šampiňóny (250g)
  • bazalka 
  • maslo

 Masielko si rozpálime vo wok panvici a orestujeme na ňom šampiňóny. Kým pustia šťavu, pridáme tofu a cca 5-7min všetko premiešame a dusíme. Do panvice pridáme tavený syr a podlejeme mliekom (podľa potreby – je lepšie ak ho pridáme viac. Aj keď budeme mať v panvici riedšiu omáčku, nezabudnite, že cestoviny to rýchlo nasiaknú. Z toho dôvodu pridajte viac, aby neostali cestoviny veľmi suché). Natrháme listky bazalky a  premiešame.

Keď začne omáčka vrieť, pridáme do nej udusenú brokolicu a uvarené cestoviny “al dente”. Všetko spolu premiešame a môžeme podávať :)

Zdieľaj...Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

2 Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>