Hausky.jpg

Bryndzové halušky

       Opäť raz dobrý trh v Starej tržnici :) nakúpila som samé dobroty a dnes sa mi konečne ušla aj bryndza – pravá Oravská !
Najlepšie obdobie na bryndzu je máj, vtedy je chuť bryndze neporovnateľná. Nuž, kým bude máj, pochutili sme si na skvelej bryndzi v marci :)
A čo tak halušky? Už ako malá som ich zbožňovala a tak isto je tomu aj dnes. Síce to nie sú tradičné, ale chutia výborne. Tak poďme do toho! ;) 
Potrebujeme: (pre dve osoby)
Cesto:
  • 200g špaldovej krupice
  • 50g vlašských orechov
  • 1 vajce
  • 110ml vody
  • 1 ČL soli 
Bryndza:
  • 125g bryndze
  • 4 PL bieleho jogurtu
  • hrsť petržlenovej vňate/ jarná cibuľka
Orechy rozdrvíme na malé kúsky, ja som použila mažiar, šlo to rýchlo a ľahko :) Rozdrvené orechy zmiešame s krupicou, prilejeme vodu, vajce, soľ a všetko premiešame, aby nám vzniklo cesto. 

Do vriacej osolenej vody nahádžeme halušky a počkáme až kým vyplávajú napovrch. Keď sú hotové, zmiešame ich s vopred pripravenou bryndzou. 

Cibuľku môžete zmiešať spolu s bryndzou, alebo posypať nakoniec. 

Zdieľaj...Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>