Hrášok zelený
Leto nám prináša množstvo ovocia a zeleniny, preto som vďačná mojej maminke, ktorá na mňa myslí a posiela mi čerstvú zeleninku priamo zo záhrady

Tentokrát sa mi dostalo do rúk vrecko plné hrášku… a tak sa zrodil nápad, uvariť si polievku

Hrášok je plný vitamínu A a K (súčasť nutričnej starostlivosti o zdravé kosti), pričom poskytuje aj dostatočne veľké množstvo vlákniny (príklad: 0,5 šálky – 5,5g vlákniny. Odporúčaná dávka vlákniny denne je 25-35g).
Francúzsky názov je mangetout – zjedz to celé! A my sme tak aj urobili

Potrebujeme:
- 250g vylúpaného hrášku
- 50g masla
- 3 zemiaky
- 1 cibuľa
- kurkuma
- soľ
- 1 vajce
- 5L špaldovej krupice
Cibuľu očistíme a najemno nakrájame, opražíme na polovičke masla. Pridáme hrášok a zemiaky, opražíme spolu s cibuľou a zalejeme vodou. Pridáme kurkumu, soľ a varíme cca 20min.
Počas varenia polievky si pripravíme haluštičky – vajce, zvyšok masla, krupicu zmiešame, osolíme a necháme odstatáť.
Po uplynutí 20min, nahádžeme do polievky halušky a varíme ešte cca 10min.