7.jpg

Hokaido polievka

Hokaido 

Má to málo kalórií, vysoký obsah betakaroténu, minerálnych látok, vitamínov, železa a zinku, čo je to? 

Sezóna tekvíc je práve v plnom prúde :) Priznám sa, že hokaido som jedla tento rok prvýkrát…Doma ich každoročne pestujeme, ale nikdy som nemala tú odvahu ochutnať, až doteraz. 
Existuje mnoho spôsobov prípravy hokaido – či už polievky, koláče, rizotá, a vážne už som videla všeličo :) 
Hokaido som si zamilovala na kurze varenia s Jemine kde sme s babami varili polievku, rizoto a ešte aj skvelú nátierku. 
Keďže som nemala žiadny konkrétny recept na hokaido polievku, improvizovala som a podarilo sa :) 
Potrebujeme:
  • 2 menšie tekvice hokaido
  • 3-4 mrkvy 
  • cibuľu 
  • 3 strúčiky cesnaku
  • maslo 
  • kurkumu 
  • zázvor (cca 2-3cm)
  • soľ 
  • tymián 
Tekvice prekrojíme na polovice.
Vnútro tekvíc vydlabeme.

Jadierka si odložíme, potom si ich môžeme dať zapiecť do rúry na olivovom oleji :) 
Tekvice najkrájame na menšie kúsky. ÁNO, krájame celú tekvicu, žiadne šúpanie :)
Pripravíme si aj mrkvu, ktorú očistíme a nakrájame na kolieska. 
Na masle opražíme cibuľku, pridáme tekvicu a mrkvu, premiešame a chvíľkočku dusíme. Potom pridáme kurkumu, soľ, prelisovaný cesnak a zázvor, a zalejeme vodou.
Varíme až do zmäknutia tekvice (cca 15-20min). Na záver pridáme natrhaný tymián – dodá polievke zaujímavú chuť ;) 
Zdieľaj...Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>