5.jpg

Tofu burger

Hand made burger :)

Žemličky: 

  • 500g múky (ja som zvolila mix špaldovej hladkej, rážnej a pohánkovej)
  • 330ml vlažnej vody
  • 1/2 droždia
  • 1 ČL soli 
Postup je rovnaký ako keď robíte špaldový chlebík (klik – odkaz na link), s tým rozdielom, že si ho rozdelíte na 5 rovnakých dielov a spracujete ich do žemličky. 
Pečieme 50minút pri teplote 200st. 

Počas pečenia žemličiek si pripravíme tofu: (pre 2 osoby)

  • 1 tofu (natural)
  • 4 ČL horčice
  • 4-5 ČL sojovej omáčky
  • 2-3 ČL medu
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • soľ a korenie na dochutenie 
Všetky ingrediencie (okrem tofu) vymiešame dokopy, najlepšie v nejakej širokej a nie moc hlbokej nádobe (z omáčky si trošku odložíme bokom – na potieranie žemličky).
Do takejto omáčky položíme tofu, ktoré sme si prekrojili na dve polovice (pozdlžne). 
Necháme ho v chladničke do doby, kým sa upečú žemličky. Potom ho len osmažíme na prdukom ohni, na panvici. 
Žemlu si prekrojíte a naplníte rukolou, rajčinami, uhorkou, jarnou cibuľkou a medzi to šupnete tofu :) 
Zdieľaj...Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>